Together we build the future

AMIDON & CELULOZA

productia de amidon cationic

Mixerul AVA HRM cu strat inelar si reactoarele cu flux continuu AVK HTK-T sunt utilizate la fabricarea in serie a amidonului cationizat. In prima etapa, pulberea de amidon (amidonul nativ) este amestecata intens si omogen cu agentul de eterificare si cu hidroxidul de sodiu (catalizator) in mixerul cu strat circular la viteze de agitare circumferentiale de pana la 40 m / s. Ulterior, eterificarea se efectueaza intr-un reactor incalzit AVA HTK-T. Procesul de reactie este mentinut in mod continuu, in perioade de procesare intre 1 h si 4 h. In final, amidonul imbogatit cu solutie de hidroxid de sodiu este neutralizat prin adaugarea de acid. In aceasta etapa finala de proces, o amestecare foarte uniforma a elementului este asigurata de un alt mixer AVA HRM cu strat inelar.

Mixer Strat Inelar
Amidon

productia de celuloza alcalina

Prima etapa in producerea eterului de celuloza este prepararea celulozei alcaline. In functie de sarcina, pulpa macinata este amestecata omogen cu apa, etanol si hidroxid de sodiu. In aceasta etapa, omogenitatea optima a amestecului are o importanta deosebita pentru a obtine un grad ridicat de alcalinizare. Agitatoarele AVA sunt concepute pentru a obtine cea mai buna omogenitate a amestecului cu o racire uniforma si controlata. Malaxoarele orizontale AVA HTC-T si malaxoarele verticale AVA HVW-T sunt deosebit de potrivite in acest pas al procesului.

Mixer Vertical
Celuloza

productia eterului de celuloza

Prima etapa a productiei de eter de celuloza, asa cum s-a descris mai sus, nu trebuie sa aiba loc neaparat intr-o masina separata. Eterificarea ulterioara prin adaugarea acidului monocloracetic (MCA), a eterului dimetil (DME) si a altor aditivi poate fi realizata utilizand aceeasi masina. Reactiile exotermice determina presiuni de proces de pana la 40 bari. Recuperarea solventilor se efectueaza in acelasi reactor in vid. Reactoarele orizontale AVA HTC-R care se incalzesc si se pot raci rapid sunt potrivite pentru aceasta aplicatie.

Mixer Orixontal
Celuloza

omogenizarea eterului de celuloza

Mai multe sarje de eter de celuloza sunt colectate intr-un mixer vertical AVA HVM si omogenizate impreuna cu alti aditivi (componente mici) intr-un timp  scurt. Rezultatul este un produs final constant de inalta calitate si fara variatii de loturi.

granularea / racirea celulozei modificate

Mixerele orizontale de tip AVA HTK-T si mixerele cu strat inelar de tip AVA HRM sunt ideale pentru granularea si racirea eterului de celuloza. Vitezele periferice ridicate ale agitatoarelor din seria HRM permit cresterea marimii particulelor pe o perioada de retentie de cateva secunde pentru a configura sistemul pentru etapele ulterioare de proces. Echipamentele compacte ating performante ridicate in timpul acestei etape de fabricatie.

Mixer Strat Inelar
Celuloza
Mixer Vertical
Celuloza

All rights reserved • 2019 © ROCOM