Together we build the future

Compania AVA proiecteaza si produce echipamente inovatoare la sediul central din Herrsching, situat la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Munchen, Germania, din 1991. Incintele moderne, combinate cu un concept de birouri orientat spre succes, pe un fundal de agrement, ofera un mediu ideal pentru ideile creative care merg dincolo de standardele traditionale ale ingineriei constructiilor de echipamente.

ECHIPAMENTE

HIDR

Seria HTK pentru functionare continua este ideala pentru o performanta ridicata, iar seria HTC are o aplicare optima in procesele variabile si schimbarea frecventa a produselor. Ambele tipuri sunt foarte potrivite pentru omogenizare, prepararea amestecurilor de solide, amestecuri solide-lichide pana si pentru o uscare blanda.

In cazul uscatoarelor, produsul este deplasat de-a lungul peretelui incalzit al tamburului. Activitatea de amestecare in vrac duce la matingerea unei temperaturi si umiditati uniforme a produsului in zona de proces. Paletele special create garanteaza un schimb de caldura optim intre produs si peretele tamburului. Rezultatul este timpul scurt de uscare, care poate fi redus in continuare prin functionare la presiune redusa.

Malaxoarele si uscatoarele conice AVA cu spirala simpla sau dubla au fost dezvoltate la sfarsitul anilor 90 ca o solutie la problemele intalnite frecvent cu uscatoarele conice cu arbore rotativ. Una dintre acestea este pericolul contaminarii produselor de pe transmisiile si rulmentii din zona de proces, in schimb ce altele se refera la susceptibilitatea la defectiuni si costurile ridicate de intretinere rezultate. Un avantaj suplimentar este timpul de amestecare si uscare semnificativ mai scurt, precum si o curatare imbunatatita. Agitatorul elicoidal proceseaza materiale uscate sau umede, cu sau fara tendinta ridicata de lipire, turte de filtrare, suspensii si lichide de diferite vascozitati. Malaxoarele conice sunt ideale pentru aproape toate operatiunile de amestecare. Cu o incalzirea adecvata pot servi drept ca uscatoare, reactoare sau evaporatoare.

PROCESE

Uscare prin contact
Uscare prin convectie
Stripare
Evaporare
Cristalizare
Reactionare 
Racire
Sterilizare cu abur
Mixare
Omogenizare
Umidificare
Aglomerare
Granulare compacta in vid
Peletizare
Microgranulare

STUDII DE CAZ

Combustibili alternativi
Materiale izolante
Deseuri periculoase
Cenusa si praf
Produse agrochimice
Productia compostului
Productia pigmentului
Polimeri superabsorbanti

VIDEO

 

CONTACT

Date de contact

Phone: +4 (0)21 312 22 41

Fax:      +4 (0)21 313 73 81

E-mail:  contact@rocom.ro

Sediul Central

Mihai Eminescu nr. 81, Sector 2, 

Bucuresti, Romania

All rights reserved • 2019 © ROCOM