Together we build the future

CHIMICA & PLASTICA

uscarea turtei de filtrare

Indiferent de metoda si echipamentul utilizate pentru separarea mecanica solid-lichid - fie prin filtru presa, filtru de banda, decantor, centrifuga sau filtru de aspiratie - pentru a atinge continutul final de umiditate dorit, este necesar un malaxor termic pentru uscare. Uscatoarele  verticale HVW si HVM din seria MITRAVA au definit standardul tehnologiei de uscare a industriei chimice de cand AVA le-a introdus pe piata. Acestea va permit sa obtineti umiditate reziduala scazuta si datorita designului lor special, va garanteaza o disponibilitate ridicata si o intretinere minima. Ca si alternativa la mixerele verticale de uscare prin contact, AVA furnizeaza de asemenea mixere de uscare orizontale cu lopeti din seriile HTC si HTK . Aceste masini sunt echipate cu lopeti Becker si functioneaza continuu sau in sarja. Se pot atinge temperaturi de incalzire pana la 800 ° C la functionare in vid.

Uscator Orizontal
Industria chimica
Mixer & Uscator Vertical
Agrochimice

produse agrochimice

Atunci cand vine vorba de omogenizarea si uscarea pulberilor si a produselor sub forma de granule din domeniul agrochimic, mixerele verticale din seria HVW si HVM si uscatoarele verticale sunt echipamentele esentiale. Produsele fragile sunt procesate rapid si deosebit de usor, iar reproductibilitatea retetelor este asigurata. Forma speciala a recipientului de amestecare presupune o descarcare aproape completa a produsului prin partea inferioara prin functionarea agitatorului. Pentru curatare, masinile permit un acces foarte facil sau, in mod alternativ, procesele de curatare pot fi automatizate. Proiectarea si constructia echipamentelor sunt realizate in conformitate cu standardele GMP, in plus existand o gama larga de variante specifice acestor aplicatii.

unitati de condensare

Pe langa uscatoarele cu filtre integrate pentru vaporii incalziti, AVA furnizeaza de asemenea ansambluri complete de uscare care includ o unitate de condensare sau o unitate de condensare in vid si un incalzitor. Aici, capacitatea de recuperare a condensatului sau a solventilor utilizati si alimentarea materialelor inapoi in proces sau utilizarea lor in alte aplicatii, reprezinta un beneficiu financiar semnificativ.

Mixer & Uscator Orizontal
Industria chimica

mase & amestecuri pentru baterii

Malaxoarele AVA de inalta performanta sunt utilizate pentru mixarea amestecurilor pentru baterii. Aici, turta de filtrare, pulberile aditionale si lichidele sunt mixate intens. Malaxoarele in sarja de tip HTC sunt fabricate din otel inoxidabil si echipate cu un sistem de curatare CIP. Agitatorul AVA contine lopeti reglabile, care in functie de sarcina permit o distanta de perete intre 1 mm si 25 mm. Elementele de faramitare comandate separat asigura amestecuri fara aglomerate. Sigilii de etansare sau o dubla etansare mecanica cu lubrifiant lichid asigura o ermeticitate optima arborelui.

Mixer & Uscator Orizontal
Industria chimica

uscarea pulberilor de plastic

Deseori, in procesul de fabricare a pulberilor din plastic se foloseste un solvent, cum ar fi metanol sau alcool, care trebuie apoi evaporat complet intr-o etapa ulterioara. In functie de consistenta produsului, evaporarea solventului nu este intotdeauna foarte usoara, iar procesul de uscare se termina adesea cu un continut rezidual de umiditate cuprins intre 3% si 5%. In acest moment, evaporarea trebuie sa fie sustinuta prin adaugarea de azot preincalzit, abur saturat uscat sau aer cald, urmand ca prin asa-numitul procedeu de "stripare" sa se obtina un continut rezidual de umiditate de 0%. AVA furnizeaza aceste echipamente de tip"striper" pentru astfel de procese, fiind dotate cu un agitator special si executate intr-un design conform ATE. Tehnologia utilizata garanteaza de asemenea transferul de caldura prin intermediul unei izolatii montate pe corpul cilindric al sistemului. Datorita geometriei agitatorului, se obtine un nivel ridicat de remixare intr-un timp optim de rententie in cadrul echipamentului. Acest lucru asigura o temperatura si o umiditate constanta in intregul uscator, precum si un produs finit omogen si uscat.

Mixer & Uscator Orizontal
Industria chimica
Mixer Orizontal
Industria chimica

acoperirea granulelor de plastic

Pentru a creste randamentul productiei echipamentelor de extrudare si a masinilor de injectie, caracteristicile fluxului si procesarii granulelor din plastic trebuie modificate. In special pentru poliamide (PA) si polistiren (PS) acest lucru se intampla prin pulverizarea (acoperirea) cu aditivi sub forma de pulberi. Procedand astfel se folosesc doua metode diferite. Amestecarea pura uscata a granulelor din plastic cu aditivii pulbere si umezirea granulelor din plastic cu agenti de legatura lichizi/aditivi pulbere. Cu ambele metode este necesar sa se creeze un produs final extrem de omogen, cu o repetabilitate foarte mare care garanteaza o calitate sustinuta a produsului, deoarece orice abatere este imediat reflectata ca si defect de suprafata in timpul procesarii ulterioare in extruder sau in masina de turnare prin injectie.

Mixerele orizontale AVA de tip HTC (operatiuni in lot/sarja) si HTK (functionare continua) ating cel mai bun rezultat din punctul de vedere al omogenitatii in conditii de performanta ridicata. Deoarece timpii de amestecare si de retentie in mixere sunt foarte scurti, este vitala o umezire rapida a tuturor granulelor din plastic cu agentul de legare si cu aditivi fara a se deteriora produsul. Din acest motiv, masinile sunt adaptate cerintelor clientului si sunt destinate amestecarii blande sau turbulente. Aceasta optimizare a amestecarii permite ca cerintele de inalta calitate ale clientului AVA sa fie satisfacute excelent pentru ambele procese. Fiabilitatea ridicata a mixerelor AVA si calitatile constante extrem de bune ale produselor intermediare si finale reprezinta avantajele garantate in functionarea zilnica pentru beneficiul clientilor nostri.

PSA (polimeri super absorbanti)

Super absorbantii (PSA, polimeri super absorbanti) sunt materiale plastice care sunt capabile sa absoarba de pana la 1000 de ori greutatea proprie. Principalele domenii de aplicare sunt scutecele pentru copii, precum si produsele pentru igiena feminina sau destinate ingrijirii incontinentei. Formularea problemei pentru AVA a fost de a imbunatati calitatea produselor PSA existente, de a spori randamentul intregii fabrici si de a permite efectuarea mai multor etape din proces cu un singur echipament. Datorita schimbarii produsului de la functionarea in sarje la functionarea continua cu mixerele AVA de tip HTK, performanta productiei a intregii fabrici ar putea spori cu peste 50%. Malaxarea turbulenta cu padele reglabile AVA a permis adaugarea si dispersarea aditivilor lichizi in mixerul AVA, eliminand astfel din proces pasul de umezire a pulberii PSA.

Datorita acestei inovatii, fabrica existenta ar putea fi utilizata de catre beneficiar pentru a reduce considerabil costurile de productie, fara a fi necesara inlocuirea intregii tehnologii a fabricii.

Procesarea Pigmentilor
Industria chimica

ciururi pentru sortarea produselor peletizate

Proiectate in mod individual, ciururile de tipul SNS sunt utilizate in mod special pentru sortarea ingrasamintelor chimice la 4 & 2mm. Echipamentele au o inclinatie de 30 grade, utilizand o miscare oscilatorie eliptica contra-rotativa. Sitele longitudinal tensionate asigura o adancime constanta a patului pe puntea ecranului pentru a obtine astfel cele mai eficiente rezultate in sortare.

Ciururi de Sortare
Industria chimica
Ciururi Inchise
Industria chimica

ciururi inchise etans la praf

Ciururile pot fi echipate cu invelitoare care previn raspandirea prafului si, acolo unde este necesar, inclusiv cu instalatii de aspirare a prafului. Invelitoarea poate fi proiectata astfel incat sa includa suporturile pentru motor si jgheaburi lede evacuare, pentru o unitate sigilata complet care poate preveni astfel contaminarea mediului.

All rights reserved • 2019 © ROCOM