Together we build the future

MATERIALE DE CONSTRUCTII

ciment

Diversele materii prime separate sunt amestecate pe baza unor metode diferite de amestecare uscata. Malaxoarele AVA sunt utilizate, de exemplu, pentru fabricarea diverselor tipuri de ciment, cum ar fi cimenturile Portland sau trass. Adaugarea anumitor aditivi foarte abrazivi, cum ar fi zgura granulata, pozzolanul, cenusa sau calcarul permite obtinerea de cimenturi speciale cu proprietati chimice si fizice diferite.

Omogenitatea diverselor componente ale cimentului conform DIN 1164 (EN 197-1) este o cerinta esentiala pentru industria materialelor de constructii, partial datorita faptului ca trebuie asigurata o durata lunga de functionare in conditii extreme.

Mixerele turbulente AVA HTC (procese in sarja) si AVA HTK (procese continue) indeplinesc pe deplin aceste cerinte si, astfel, ofera amestecuri de ciment repetabile de calitate superioara. Datorita intensitatii mixarii intr-un design compact, pot fi obtinute debite mari de peste 500 t/h.

Mixer
Materiale de Constructii
Mixer
Materiale de Constructii

mortar uscat

Gama larga de produse este una dintre caracteristicile industriei mortarului uscat. Fie ca este vorba de mortar de zidarie, de tencuieli, compusi de nivelare, adeziv pentru placi, materiale de etansare sau materiale de umplutura, cunoasterea proceselor de productie si precizia de amestecare a materialelor este esentiala pentru proiectarea unui mixer adecvat. De asemenea, masina trebuie sa permita o reconfigurare usoara in ceea ce priveste produsele si culorile pentru a facilita modificarile frecvente ale productiei. Mixerele seria AVA din seria HTC sunt foarte potrivite pentru aceste cerinte. Tehnologia moderna si sofisticata garanteaza rezultate de mixare in mod consistent, cu o repetabilitate de 100%. Tinand cont ca gradul general de automatizare al fabricii este variabil, exista posibilitatea de a introduce manual cantitatile mici in mixer. Clapetele speciale care se deschid de-a lungul intregii lungimi a tamburului reduc timpul de evacuare si permit descarcarea aproape completa a mixerului in intervalul de > 99,5%. Elemente suplimentare pot fi integrate in laturile tamburului mixerului pentru a complementa agitatorul principal. Aceste componente de agitator de mare viteza asigura dispersia suplimentara a componentelor mici pentru pigmenti de culoare si impiedica formarea de aglomerate.

alimentatoare transportoare

Individually designed type CCU feeders, up to 10M long, for transporting raw materials, including hot product, within the processing plant. Usually totally enclosed and dust proof designs, with unbalanced motor drive giving a fixed feed rate. Available to operate on inclines, in addition to the more usual installed horizontal or declined positions.

Alimentatoare de tip CCU proiectate individual, cu o lungime de pana la 10 m sunt utilizate pentru transportul materiilor prime, inclusiv a produselor calde, in cadrul fabricii de procesare. De regula, modele complet carcasate care previn raspandirea prafului sunt antrenate de motovibratoare, care ofera o viteza de alimentare constanta.

Alimentator Transportor
Manipularea materialelor pulverulente

alimentatoare pentru clinker

Alimentatoarele electromagnetice de tip clasic FCE cu rata de alimentare infinit variabila si controlata manual sau automat, sunt utilizate pentru a manipula clinkerul, fie in sistemele de tip tunel, fie sub anumite instalatii de stocare a clinkerului sau sub silozuri. Alimentatoarele si sectiunile inferioare integrate ale acestora sunt, de regula, captusite cu protectii speciale rezistente la abraziune.

Alimentatoare Clinker
Manipularea Clinker-ului

alimentatoare pentru aditivi

Alimentatorul de tip clasic FCE cu sectiune inferioara a buncarului integrata este prezent sub forma unitatilor standard cu latimea de 400, 560, 800, 1000 sau 1250 mm, acoperind intervalul de capacitate de pana la 500 TPH. In mod obisnuit, se livreaza in modele inchise ermetic la praf. Actionarea electro-magnetica permite o descarcare si dozare foarte precisa, dar si automata.

Alimentatoare Aditivi
Manipularea materialelor pulverulente

sortarea cimentului - materie finita

Ciururi de siguranta, special proiectate pentru a elimina orice particula de dimensiune superioara inainte de depozitarea in vrac sau ambalarea in pungi. Unitatile au, de regula, latimea de 1000 sau 1250 mm, manipuland pana la 125TPH.

Ciururi Ciment
Manipularea cimentului
Alimentatoare Dozatoare
Sticla

alimentatoare cu dozare in sarje

Alimentatoarele vibrante cu functie de dozare pot fi livrate in varianta carcasata pentru a preveni raspandirea prafului si pot fi montate direct sub silozuri. Cu transmisie electromagnetica variabila, acestea pot oferi viteze foarte rapide de alimentare-dozare direct si pot avea control complet automatizat si oprire / pornire instantanee. Disponibile cu latimi intre 400 - 1250 mm.

extractia materialului din buncare

Similar cu alimentatoarele-dozatoare, extractoarele vibrante pot fi de asemenea livrate in varianta complet inchisa pentru a preveni raspandirea prafului si sunt actionate de un motor electro-magnetic. Acestea pot fi folosite pentru transportarea sarjei catre elevatoare sau conveioare. Controlul infinit variabil al vitezei de alimentare permite selectarea ratei optime de debit in functie de echipamentul premergator extractoarelor. Controlul complet automatizat permite o actionare continua de 24 de ore din camera de comanda.

Alimentatoare Extractoare
Sticla
Alimentatoare Transportoare
Sticla

alimentatoare pentru transferul materialului

Alimentatoarele vibrante pentru transfer sunt utilizate in mod extensiv pentru a transporta atat loturile amestecate, cat si materiale individuale, de-a lungul fabricilor de sticla. Acestea pot fi actionate fie electromagnetic pentru un control infinit variabil al vitezei de alimentare, fie de un motor dezechilibrat pentru o functionare cu viteza de alimentare fixa. Acestea sunt personalizate pentru a respecta cerintele fabricilor si, de regula, sunt complet inchise. Acestea pot fi proiectate astfel incat sa fie montate pe o structura de sprijin sau suspendate.

All rights reserved • 2019 © ROCOM