Together we build the future

METALURGIE & TURNATORII

mixere & granulatoare - instalatii sinterizare

Malaxoarele AVA orizontale pentru procese continue sunt utilizate pentru mixarea intensa sau granularea diferitelor minereuri cu materiale reciclate, calcar, cuart si alte agregate. Proiectarea masinii a fost special adaptata si dezvoltata special pentru aceasta aplicatie extrem de solicitanta pentru a obtine o eficienta mai mare decat mixerele de tambur rotative utilizate in mod obisnuit in trecut. 

Mixer
Metalurgie

mixere pentru carbune utilizate in uzinele de cocs

Mixerele pentru carbune AVA functioneaza in conditii de siguranta in cateva fabrici de cocs din intreaga lume. Difersele tipuri de carbune sunt omogenizate si umidificate in mixerele AVA. Ulterior, amestecul este carbonizat in bateria cuptorului de cocs si utilizat ca agent reducator in furnale. Aceasta aplicatie este caracterizata de debite foarte mari, adesea pana la 1500 T/H. Malaxoarele de carbune AVA sunt proiectate astfel incat sa fie deosebit de robuste si sa poata fi repornite pline.

Mixer
Metalurgie

tratamentul prafului

Praful este generat in diverse puncte in otelarie si poate fi reciclat folosind echipamentele AVA pentru tratamentul prafului si granulare. Printre exemple se numara praful de turnatorie, praful de sinterizare, praful de cuptor electric, praful de furnal, praful de convertizor, praful care impovareaza furnalul si praful cupolei furnalului. Procedeul special de compactare pentru obtinerea de granule stabile permite, de exemplu, introducerea prafului de sinterizare direct inapoi in topitura de otel. Tehnologia de amestecare AVA permite reducerea cantitatii de apa adaugata si produce produse finale perfect omogene.

Mixer
Metalurgie
Mixer
Metalurgie

procesarea mineralelor

Tehnologia de malaxare AVA disponibila pentru flux continuu sau in sarja este utilizata pentru tratarea diferitelor minerale si minereuri. Printre acestea se numara tratarea materiilor prime din sticla, a materialelor abrazive, a materialelor refractare sau a materiilor prime ceramice. Masinile folosite sunt intotdeauna adaptate si optimizate solicitarilor tehnice. In functie de produs, o importanta deosebita este acordata capacitatii de curatare si golire reziduala, protectiei la abraziune sau intensitatii de mixare.

pulberi metalice

Pentru omogenizarea diferitelor pulberi metalice (de exemplu, fier, molibden, tantal, niobiu, crom, aluminiu, tungsten, bronz, cupru, staniu) se utilizeaza, in cea mai mare parte mixerele verticale. Sunt folosite modele cu agitatoare complet extensibile atunci cand o curatare cat mai buna a masinii este esentiala. In plus, tocatoare / capete de taiere integrate pentru cresterea eficientei malaxarii si desfacerea aglomeratelor.

Mixer
Metalurgie

pregatirea incarcaturilor

Alimentatorul vibrator de stocare tip FV permite manipularea intregii incarcaturi de materii prime in aceasta etapa primara a procesului. Combinatia jgheabului in forma de V si a unghiului de vibratie utilizat asigura desfacerea eficienta a materialelor interblocate, precum si un flux uniform pe echipamentul premergator. Celula de incarcare poate fi inclusa pentru cantarirea sarjelor.

Alimentator de stocare
Pregatirea incarcaturilor
Alimentatoare
Alimentarea cuptoarelor

alimentarea cuptoarelor 

Alimentatorul vibrator de stocare tip FV este ideal pentru incarcarea sarcinilor in cuptoarele de fuziune directa. Acestea pot include materiale de furaje variate, inclusiv piese cu tendinta de interblocare. Jgheabul de evacuare este de obicei construit din materiale speciale rezistente la caldura. Unitatea poate fi montata pe un carucior motorizat care se deplaseaza pe sine, permitand instalarea unui singur alimentator care sa incarce cuptoarele de linie.

stripare & demiezuire

Variante de gratare vibratoare special concepute pentru striparea si demiezuirea matritelor de turnare. Acestea sunt concepute astfel incat sa se adapteze cerintelor procesului de turnatorie si includ gratare cu "pozitie fixa", gratare cu un unghi fix de transport si gratare cu unghi variabil de transport.

Gratare vibrante
Stripare & demiezuire
Vibratory Conveyors
Cooling Chamber

racirea pieselor turnate

Conveioarele vibrante care incorporeaza camere de racire cu aer fortat vertical pe produs, permit racirea in timpul transportului a pieselor turnate. Acestea pot avea o viteza fixa de transport sau poate incorpora un modul special SKAKO VIBRATION care permite obtinerea cursei si timpului optim de racire pentru diferite tipuri de piese turnate.

alimentare singulara

Sisteme proiectate individual, de regula care porneste de la un alimentator FV, cu sau fara un control al debitului pe baza greutatii, permit ca piesele si componentele cu tendinta de interblocare sa fie manipulate in mod eficient si directionate intr-un model de alimentare singulara. Acestea sunt alimentate pe transportoare vibrante in linie dotate cu sicanele si jgheaburile necesare pentru a asigura orientarea corecta.

Feeder
Singulated Feeding
Tubular Vibratory Conveyors
Transportation of Sand

transportul nisipului

Conveioarele vibratoare tubulare permit transportul atat al nisipului cald, cat si al nisipului aflat la temperatura ambianta sunt complet inchise pentru prevenirea raspandirii prafului. Echipamentele sunt disponibile in 6 diametre standard intre 160 - 560mm, cu lungimi de pana la 10M. De regula, sunt echipate cu motoare dezechilibrate cu viteza de alimentare fixa.

All rights reserved • 2019 © ROCOM